Serge Lutens – Jeux de Peau

jeuxdepeauMilk, Wheat

Coconut, Licorice, Immortelle

Osmanthus, Apricot, Spices, Sandalwood, Woody notes, Amber

 

Ensituoksussa kuvataan olevan maitoa ja vehnää. Minusta alku Jeux de Peaussa on pikemminkin hyvin mausteinen, ja maito tulee esiin vain hyvin hennosti sydän- ja pohjatuoksussa, ikään kuin pehmentäen santelipuuta ja lakritsia jotka ovat hyvin voimakkaita, jättäen alleen kaiken muun. Vehnälle se ei mielestäni tuoksu, mutta kyllä siitä sellainen kuivahiivan vivahde löytyy. Usein kuulee Jeux de Peauta verrattavan vasta leivotun leivän tuoksuun, mutta en minä ole ainakaan koskaan syönyt näin mausteista, miltei palanutta leipää!

Palanut fiilis tulee epäilemättä santelipuusta, jota Jeux de Peaussa on paljon. Sydäntuoksussa kerrotaan olevan kookosta, lakritsaa ja ikikukkaa. Lakritsaa siinä todella onkin, ja minusta se on mukana tuoksun ensisekunneilta aivan pohjatuoksuun saakka. Kookos ei tässä tuoksussa ole todellakaan voimakas, vain häivähdys paahdettuja kookoslastuja. Niitäkään ei huomaa voimakkaan santelipuun tuoksun takaa, ellei erikseen etsiskele.

sergekuva: Serge Lutens

Pohjatuoksussa on osmanthusta, aprikoosia, santelipuuta, puuta ja ambraa. Santelipuuta siinä tosiaan onkin, ja sellaista tiettyä yleistä puuntuoksua. Mielestäni Jeux de Peau on myös hyvin savuinen, ehkä jopa suitsukkeinen.  Sellaista kermaista aprikoosin tuoksua pitäisi tulla tuosta osmanthuksesta (jolle muuten ei ole suomenkielistä nimeä), mutta en sitä kyllä osaa tästä löytää. Vaikka tuon kermaisuuden tunnistan kyllä, niin en haista häivääkään hedelmistä. Pohjatuoksu on jollain tapaa hyvin kuiva, ja todella kestävä. Serge Lutensin tuoksut ovat usein hyvin rikkaita, monimutkaisia ja hyvin tehtyjä, ettei niistä välttämättä yksittäisiä nuotteja muutenkaan erota. Eikä se liene tarkoituskaan.

Olen nähnyt Jeux de Peauta kuvattavan gourmand-tuoksuksi, mutta sitä se ei mielestäni ole vaikka se herkullinen onkin. Siitä puuttuu gourmandeille tyypillinen vanilja, eikä se muutenkaan tuoksu syötävän herkulliselta. Se ei myöskään ole tippaakaan makea. Puunuottiensa, etenkin santelipuun, ja mausteisuutensa ansiosta se on kyllä ennemminkin puu-orientaali. Jeux de Peau on hyvin tumma, voimakas ja omintakeinen tuoksu. Suosittelen kyllä kokeilemaan! En kylläkään suosittele ryntäämään sokko-ostoksille, kuten minä tein, vaan kannattaa vaikka tilata jostain ensin näyte. Tämä on nimittäin tuoksu, joka ei todellakaan ole kaikille.

jeuxkuva: Fragrantica

Jeux de Peau on Serge Lutensin vuonna 2011 julkaisema unisex tuoksu. Kaikki Serge Lutensin tuoksut ovat sekä miehille, että naisille, ja niin on myös Jeux de Peau. Tuoksuillahan ei ole sukupuolta, ja monet niche-tuoksutalot jättävätkin luokittelematta tuoksut juuri naisille tai miehille sopiviksi ja hyvä niin.

 

Advertisements

2 thoughts on “Serge Lutens – Jeux de Peau

  1. Tuoksuu alkuun ihan lakritsille, pippurille ja savulle omasta mielestä. En millään löydä ensituoksusta maitoa ja vehnää, ja vehnää en oikeastaan missään vaiheessa. Santaalipuun (:D) kyllä huomaa. Ruokaisa tuoksu kyllä, mutta ei makea.

    • Todellakin! Unohdin erikseen mainita pippurin ja puhuin yleisesti vain mausteista. Tuon pippurisuuden vuoksi tuleekin mieleen, että jos pitää Viktor & Rolfin Spicebombista, niin todennäköisesti saattaisi pitää tästäkin. Spicebomb on tavallaan vähemmän hienostunut, ja ehkä suuremmalle yleisölle helpommin uppoava näkemys samasta aiheesta. 🙂

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s