Illamasqua – Freak

Freak-bottle-main

Illamasquan Freak on erikoinen ja omalaatuinen sekoitus tappavan myrkyllisiä kukkia, puuta ja mirhamia. Nimestään, ja sisällöstään huolimatta se ei tuoksu tappavan voimakkaasti, eikä ole päällekäyvä tuoksu. Freak on persoonallinen, mutta onnistuu olemaan miltei tyylikäs. Se on selkeästi kukkaistuoksu, utuisen mystisellä pohjalla, mutta näitä kukkasia ei minun nenäni pysty erottamaan. En ole koskaan haistanut oopiumia, hemlokkia eli myrkkykatkoa, belladonnaa eli myrkkykoisoa tai toiselta nimeltään lemmonmarjaa, saati daturaa eli hulluruohoa.  Koska Freak ei ole millään tavoin perinteisen naisellinen kukkaistuoksu, sopii se sekä miehille että naisille. Agarpuu, frankinsensi ja suitsuke tuovat tuoksuun tummuutta ja maskuliinisuutta.

Illamasqua kuvaa tuoksuaan näin:

Freak is an unusual and unconventional blend of exotic and dangerous flowers, which celebrates the night and darkness.

freak-ad

Erikoisuudestaan huolimatta Freak sopii mielestäni hyvin myös päiväkäyttöön, ja jopa työpaikalle, sillä vaikka se on erikoislaatuinen niin se on aika hiljainen ja tavallaan sovinnainen tuoksu. Se on sellainen tuoksu jota jää kyllä ihmettelemään ja ihastelemaan jos pääsee tarpeeksi lähelle haistamaan, mutta se ei jätä jälkeensä sellaista “auraa” tai tuoksuvanaa että se ottaisi kanssaihmisten nenään helposti. Toisaalta Freak sopii mainiosti myös iltaan, johon se kai on tarkoitettukin, ja parilla suihkauksella tekee kyllä jo vaikutuksen muihin yöeläjiin. Freak on kepeä, mutta synkkä. Se on se tyyppi jonka kevyet ja hauskat jutut naurattavat, mutta jonka surullisiin silmiin jää kiinni.

Freak on saanut myös kritiikkiä siitä, ettei se ole niin voimakkaan ja tappavan vaarallisen tuoksuinen kuin nimi ja kuvaus antavat ymmärtää. Ei olekaan, ja hyvä niin. Sen ei kai ole tarkoituskaan olla tämän aikakauden Poison, joka tyrmää tuoksullaan jokaisen vastaantulijan! Dior Poison, tuo lukemattomia ihmisiä traumatisoinut parfyymi joka julkaistiin vuonna 1985 ja jota edelleen valmistetaan, reformuloituna tosin.

freak-ad

Tuoksupyramidi tällä kertaa kokonaan englanniksi, sillä en ole varma osaanko suomentaa kaikkia nuotteja oikein.

TOP NOTES
Black Davana, Opium Flower and Belladonna bewitch the senses into uncontrollable lust and passion.

HEART NOTES
Poison Hemlock, Datura and Queen of the Night blossom, caress and kiss.

BASE NOTES
Aromas of Frankincense, Oud and Myrrh, addictively mesmerises and captures the senses.

freak-b

Illamasquan Freak on tuoksu jota en olisi itse varmaankaan osannut valita, ja sainkin tämän tuoksun syntymäpäivälahjaksi kosmetiikkaan hurahtaneelta siskoltani. Onneksi, sillä juuri tällaiselle tuoksulle minulla olikin (suuresta kokoelmastani huolimatta) tilausta. En ole perinteisten naisellisten ja romanttisten kukkaistuoksujen perään, ja Freak onkin kukkasista huolimatta tuoksu joka käy tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Freak on kosmetiikkamerkki Illamasquan ensimmäinen tuoksu, ja se on julkaistu Halloweenina vuonna 2011. Sitä myydään 30ml ja 75ml kokoisina edp vahvuudessa, ja se on markkinoitu unisex-tuoksuna. Siitä on julkaistu myös 75ml Extrait de Parfum jota on saatavilla vain rajoitetun ajan. Freakin persoonallinen pullo on voittanut maailman suurimman tuoksuyhteisön Basenotesin lukijoiden palkinnon vuonna 2012, ja mielestäni aivan ansaitusti. Se oli myös ehdokkaana vuoden 2012 Best New Female Fragrance ja Best New Female Fragrance in Limited Distribution -kategorioissa, mutta ei sijoittunut.

awardwinner

Kuvat ja video: Illamasqua

Advertisements

2 thoughts on “Illamasqua – Freak

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s