Tuoksutapaaminen Oulussa

tuoksutreffit5

Olen vieläkin aivan fiiliksissä, sillä tällä viikolla pääsin elämäni ensimmäiseen tuoksutapaamiseen. Oli aivan mahtavaa tavata suomalaiselta Tuoksufoorumilta tuttuja tuoksuharrastajia, haistella osallistujien tuomia aarteita ja keskustella tuoksuista oikein antaumuksella, ja hieman aiheen vierestäkin tietysti. Järjestimme pienimuotoisen piknikin puistossa veden äärellä, suurten suihkulähteiden kupeessa kivipöydän ympärillä. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, eli sää todellakin suosi meitä tuoksuihin hurahtaneita miittaajia.

tuoksutreffit1

Meillä oli tuoksutapaamisessa epävirallisena teemana tuoksutalo nimeltä L’Artisan Parfumeur, joten pöytä täyttyi äkkiä L’Artisanin tuoksuista vaikka muidenkaan talojen tuoksuilta ei pääsyä pöytään evätty. Todellakaan. Jos pöytä ei olisi ollut kiveä, sen olisi voinut sanoa notkuvan sellaisista tuoksuaarteista että en olisi voinut ennalta arvatkaan. Itse pääsin haistamaan esimerkiksi pitkään haaveissa olleet Guerlainin Mitsoukon ja L’Heure Bleuen, Annick Goutalin Songesin, ja Serge Lutensin Un Bois Vanillen johon rakastuin ensinuuhkaisulla. Viimeisestä sain myös ihanalta foorumituttavalta näytteen omaksi, joten pääsen testailemaan tuoksua kunnolla ennen koko pullon hankintaa. Vaikka tiedän jo nyt että tuon tulen vielä täysikokoisenakin hankkimaan, vaniljafriikki ei voi vastustaa. Mukavaa oli myös viimeinkin päästä haistelemaan persoonallisen Etat Libre d’Orangen tuoksuja, niin paljon olen lukenut tuosta talosta ja heidän tuoksuistaan.

tuoksutreffit2

Parituntinen hurahti todella nopeasti loistavassa seurassa ja ihanien sekä mielenkiintoisten tuoksujen parissa, että se oli todellakin satojen kilometrien ajamisen arvoista. Lähden ehdottomasti toistekin matkaan jos, tai siis kun, saadaan taas tuoksutapaaminen järjestettyä. Ehkä voisin myös vierailla Etelä-Suomen tuoksumiitingeissä sitten kun sellaisia järjestävät, ja sattuu minun aikatauluihini sopimaan?

Kiitos kaikille osallistuneille, toivottavasti tavataan toistekin!

Advertisements

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s